Bahan2
-Mee kuning 450gm
√ mee tu rendam dlm air panas + dgn 2 sudu gula pasir dulu ye.. bagi hilang asid borik tu.
- tomato 2 biji
- fishcake
- sawi
- isi ayam
- 2 biji telur
- lada boh
- bawang besar
- perencah mee goreng adabi
- sos cili, kicap pekat, garam, perasa
Cara-cara
1. Panas minyak dlm 5 sudu minyak masak, goreng ayam dulu
2. masuk kan bawang + batang sawi
3. masuk lada boh (1 sudu besar)
4. masukkn perencah mee goreng
5. biar semua agak2 masak dah.. kemudian masukkan fishcake
6. masukkan 2 sudu sos cili, 1 sudu besar kicap pekat
7. masukkan perasa+garam
8. masuk mee
9.agak2 mee dh berasap.. maksudnya dh masakla..
10. masuk telur & sawi..
11. kacau rata2.. last tomato.. siap!!
Ni masa no 1.
Ni no 2.
Ni no 11
Jom makan..
kalau rajin dan ada stok, lehla makan dgn cili jeruk & limau.. kalau ada la.. ni kita makan mee koboi je.. ha ha
Ok...semoga resepi ni bgla manfaat kat sesiapa yg nak try ye.. semoga sya diberi kerajinan untuk terus berkongsi.. hu hu..
Bye..
Assalamualaikum...
No comments:
Post a Comment